دات نت نیوک چیست ؟
DotNetNuke یک سیستم مدیریت محتواست که امکانات فوقالعادهای برای صاحبان وبسایتها فراهم میکند. شاید در انتخاب دیانان از میان دیگر انواع CMS کمی تردید داشته باشید. گرچه این انتخاب کاملا بستگی به هدف شما در وبسایتتان دارد، اما شاید مطالعه این متن بهتر بتواند به شما کمک کند.
تردیدی نیست که کیفیت وبسایتها میتواند به شکل قابل ملاحظهای در فروش تجارتهای مبتنی بر اینترنت، به خصوص آن دسته از تجارتهایی که به تازگی قصد نفوذ در بازار را دارند، تأثیرگذار باشد. هر چند این امر به آن معنا نیست که تنها داشتن یک وبسایت خوب لزوما به چنین نتایجی منجر خواهد شد، چرا که این موضوع دارای پارامترها و فاکتورهای متنوعی است. اما تعاریف مختلفی در این خصوص در رابطه با کیفیت وبسایت وجود دارد که بر اساس ارائهکننده تعریف متفاوت است.
مسلماً در نگاه اول اعتبار بیشتری برای تعریف سوم قائل خواهید شد، لیکن کماکان ترکیبی از این سه تعریف است که میتواند در زمینه به کاراندازی چرخه فروش یک وبسایت موثر باشد. خبر خوش آن است که امروز شما مجبور نیستید بین این سه انتخاب اولویتبندی کنید، چرا که به راحتی میتوانید در یک سبد هر سه را به همراه ابزار و مهارت مناسب خریداری کنید.
وقتی صحبت از انعطاف وبسایت به میان میآید، که ویژگی سازگار شدن با طراح، صاحب و کاربران وبسایت را داراست، پاسخ سیستمهای مدیریتی محتواست. بخصوص، دات نت نیوک نمونهای از CMS است که منافعی انقلابی برای همین سه گروهی به همراه دارد که بیشتر مواقع با وبسایتها دست و پنجه نرم میکنند. دی ان ان (DNN) امکانات خارقالعادهای برای طراحان وبسایت فراهم میآورد که به آنها اجازه میدهد تا طرح را بدون داشتن دانش برنامهنویسی دستکاری و تغییر دهند. استفاده از ظاهر سایت برای صاحبان وبسایت آسان بوده و کار کردن با فرآیندها آنگاه که میخواهند دیتا بیس خود را به روز رسانی کنند، سهل مینماید. البته، کاربران سایت میتوانند از نمایش بسیار منظم محصولات و خدمات و جا به جایی داده و حتی پول جهت وارد کردن اطلاعات پرداخت، نهایت لذت را ببرند.
یکی از پرطرفدارترین مزایای CMS سهولت نصب و نیز امکانات متنوع آن است که از مدیریت محتوا گرفته تا هاستینگ سایت، طراحی وب و حتی مسائل امنیتی همه را در بر میگیرد. از این رو راهاندازی و نگهداری یک وبسایت به طوری باور نکردنی ارزانتر و آسانتر از دورانی خواهد بود که برنامهنویسان حرفهای این کار را انجام میدادند. از آنجاکه این امر قبلا فرآیند آسانی نبود، ایجاد و راهاندازی یک وبسایت گران قیمت بوده و تنها تعداد اندکی یارای پرداخت هزینههای آن را داشتند. امروزه، حتی یک دانشجو نیز که مشغول کار آزاد است، میتواند وبسایتی برای خود درست کرده و درآمد خوبی داشته باشد.
مقایسه دی ان ان با سایر سی ام اس ها
دیانان (DNN) و وردپرس (WordPress) هر دو پلتفرمهای فوقالعادهای برای ساخت وبسایت هستند و از میان انواع CMS بیشترین استفاده آنلاین را دارند. اما استفاده از آنها به هدف سایت شما بستگی دارد. DNN بیشتر برای شرکتهای متوسط تا بزرگ مناسب است، در حالی که وردپرس ترجیحا برای بلاگرها، آرتیستها و بیزنسهای کوچکتر و محلیتر که میخواهند سایتشان شکل رسمی و شیک داشته باشند، مناسبتر است.
حال میخواهیم مقایسه عمیقتری بین معروفترین سیاماسها انجام دهیم:
تفاوت وردپرس و دات نت نیوک چیست ؟
افراد در مقایسه دیانان و WordPress اظهار میدارند که DNN قدرتمندتر است و در بسیاری موارد، استفاده از آن آسانتر است. قبلا نصب وردپرس عموما آسانتر مینمود اما پس از اجرای DNN Evoq، به خصوص نسخه ابری آن، ماجرا تغییر کرد. هم وردپرس و هم داتنتنیوک سرعت فوقالعادهای دارند. وردپرس از PHP و MYSQL استفاده میکند که سرعت بالایی به آن میبخشد، در حالی که دیانان از .NET و SQL (MS-SQL, SQL Express, Postgres,) استفاده میکند.
وردپرس معمولا برای وبلاگ یا وبسایتهای بازاریابی کوچک تا متوسط استفاده میشود. صادقانه بگوییم، برخی افراد آن را بیشتر یک پلتفرم وبلاگ با اکستنشن صفحه وب میدانند تا یک سیاماس واقعی. هزاران تم در قیمتهای بسیار معقول دارد (قالبها، پوستهها و هر چه بخواهید) و بیشتر آنها اکنون ریسپانسیو و بسیار قوی هستند. وبسایت معروف برای بررسی و خرید تمها Themeforest.net است. تغییر تم، به روز رسانی افزونهها و ساخت منوها در وردپرس آسانتر است. برای وبسایتهای بازاریابی کوچکتر مزیتی که دارد این است که به شما کمک میکند وبسایتتان را تازه و به روز نگه دارید، چرا که پیش نمایش تمها بسیار آسان و ارزان است. از طرفی، باید در قبول به روز رسانی افزونهها احتیاط کنید، چراکه ممکن است به وبسایت شما آسیب برساند.
برخی افراد معتقدند که وردپرس سازماندهی مرتبتری نسبت به داتنتنیوک دارد. اما ما مخالف هستیم، زیرا وردپرس طی سالها تغییرات زیادی نکرده است و این سبب شده مدام بین داشبورد و سایت در حرکت باشید، در حالی که دیانان با هر نسخه تغییرات بزرگی ایجاد میکند و این تغییرات درون صفحهای که در حال ویرایش هستید، جاسازی شده است (در نوار ابزار بالای صفحه قرار میگیرد با حالتهای نمایش، ویرایش و چیدمان، همانند سازیهایی درون صفحه یا بخشی از صفحه). DNN مبتنی بر داتنت است و وردپرس مبتنی بر PHP. داتنت یک پلتفرم توسعهدهنده درجه یک است، یعنی هر کالج CS اصلی میتواند سایت را توسعه داده و سفارشی سازد. گرچه هر دو پلتفرم هزاران ماژول و افزونه در دسترس دارد، اما توسعه دیانان برای ادغام و سفارشیسازی راحتتر است.
تفاوت جوملا و دات نت نیوک چیست ؟
انتخاب بین DotNetNuke و Joomla کمی سخت است، زیرا جوملا بیشتر برای توسعهدهندگان ساخته شده است تا بازاریابان. جوملا همچنان به عنوان یک CMS به پیشرفت خود ادامه میدهد. اما همچنان که جوملا در حال پیشروی بود، مگنتو (Magento) به میان آمد و بسیاری از ویژگیهای او را دزدید. آنها حتی ارائه پشتیبانی فنیشان را متوقف کردند. با این حال، در سال گذشته بیش از 50 میلیون دانلود و 3 درصد نصب سیاماس را داشتند، که پس از وردپرس رتبه دوم بوده است.
یک نقطه ضعف جوملا این است که به خوبی با ویندوز کار نمیکند، به خصوص که اکثر کسب و کارهای جهانی از سیستم عامل ویندوز استفاده میکنند. جوملا نیز مانند وردپرس با PHP نوشته شده است و همچنین از MYSQL استفاده میکند. به خوبی در هماهنگی با لینوکس کار میکند. استفاده از قابلیت مدیریتی جوملا میتواند کمی دشوار باشد، اما بسیار قدرتمند است، بسیاری چیزها که ممکن است برای آنها نیاز به افزونه داشته باشید، درون سیستم تعبیه شده است. تنظیمات گروه امنیتی در مقایسه با دات نت نیوک یا وردپرس، متزلزلتر است. گرچه برخی ماژولهای شخص ثالث هستند که در این موضوع کمی شما را کمک میکنند. جوملا در مقایسه با دیانان یک ابزار کاملا مناسب است. این بستگی دارد از چه سیستمی استفاده میکنید و آیا از ابزاری استفاده میکنید که انجمن در حال رشد دارد (DNN) یا انجمنی رو به زوال. جوملا همچنان دنبالکنندگان خود را دارد و انجمن آن توسعهدهندگان بیشتری در مقایسه با انجمن وردپرس دارد، بنابراین پاسخ شما باید فنیتر و دقیقتر باشد. بهترین ویژگی جوملا توانایی آن در افزودن آسان هر نوع از پیوند به هر منوی ناوبری است.
تفاوت دروپال و دات نت نیوک چیست ؟
Drupal نیز یک سیاماس مبتنی بر PHP است. بیشتر از یک میلیون سایت مستقر بر این سیاماس هستند، گرچه اتخاذ آن تقریبا از سال 2015 رو به کاهش رفته است. در مقایسه DNN و Drupal افراد بر این عقیدهاند که دیانان بهتر با اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer) که بیشتر در بین سازمانها و شرکتها رایج است، کار میکند. دروپال در فایرفاکس (Firefox) کمی بهتر کار میکند. شباهت دات نت نیوک و دروپال این است که هر دو منبع باز و رایگان هستند. دروپال با PHP نوشته شده است و توسط GNU توزیع شده. طبق آمار، دروپال تنها توسط 2 درصد از وبسایتهای دنیا مورداستفاده قرار میگیرد. دروپال معمولا برای بسیاری بلاگهای شخصی و وبسایتهای دولتی مانند انجمنهای وردپرس استفاده میشود.
اکثر کاربران دروپال از هسته دروپال استفاده میکنند که همه ویژگیهای پایه یک سیستم CMS را دارد.
تفاوت شیرپوینت و دات نت نیوک چیست ؟
Modules vs Web Parts
مفهوم ماژول که در داتنتنيوک وجود دارد، همان چيزی است که شيرپوينت به آن وب پارت میگويد. آنها اساسا يک چيز هستند. يک کد داتنت که منطق و ظاهر را برای يک کارخاص ارائه میدهد که میتوان آن را در هر جايي قرار داد. يک وب پارت شيرپوينت مثل يک ماژول داتنتنيوک يک کامپوننت است که میتوان آن را در سايت به کار برد. در دیانان ما آنها را به صفحه اضافه میکنيم و در شيرپوينت، آنها را به صفحات وب پارت اضافه میکنند. با مفاهيم يکسان مثل موقعيت. شخصیسازی و امکانات.
دیانان داراي يکسری خواص هست که آنها به صورت مشابه در شيرپوينت وجود دارند، مثل RSS feed و کانتينرهای دلخواه و قابليت پرينت.
يک تفاوت داتنتنیوک و شیرپوینت اين است که وب پارتهای شيرپوينت را میتوان در سيستمهای ديگری که براساس سرويس شيرپوينت کار میکنند، استفاده کرد ولی ماژولهای دیانان را فقط میتوان در خودش استفاده کرد. به طور کلی وب پارتها اشيای با ارزشی هستند که میتوان آنها را هم در ASP.NET و هم در شيرپوينت استفاده کرد.
اضافه کردن ماژول به دیانان از طریق نصب پکیجهای PA ، انجام میشود و مدیر میتواند ماژول را آپلود کرده و در حالت زمان اجرا، آن را نصب کند و در تمام زیرمجموعهها قابل دسترس است. این قابلیت بسیار خوبی است که بدون متوقف کردن پرتال میتوان امکاناتی را به آن اضافه کرد، ولی یک اشکال دارد که میتوان با نصب ماژولهایی که دارای کد مخرب هستند، به سایت نفوذ کرد.